[Tutorial]Creaza o pictura vie

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

[Tutorial]Creaza o pictura vie

Mesaj Scris de IgameD la data de Vin 4 Feb - 20:09:00

Cum creezi pictara ta ca sa fie vie ? Poti sa te uiti la acest tutorial. Arta picturi arata foarte speciala ca obiectele din pictura  sa para ca sunt in miscare. De asemenea poti folosi aceasta idee pentru a crea pictura ta vie.

Imaginea finala

Primul lucru este o idee, care este creata in minte.

Dupa aceea incepe sa lucrezi.

Pentru inceput vom cauta o fotografie de stoc si sa ne gandim la compozitie.

Dupa ce ai pus imaginea decupata, vom seta culorile fundalului si layerele de ajustare pentru a avea o lumina intesanta.

Pentru decuparea fotografiei eu am folosit Pen Tool. Traseaza o cale in jurul obiectului, iar dupa apasa clic dreapta si creaza selectia. Ctrl + C > Ctrl + V si estia gata. Acuma vom avea obiectul intr-un layer nou.

Dupa vom adauga o textura pentru a obtine un efect interesant in background.

Vom duplica rama pentru a  obtine o compozitie interesanta. Adauga o imagine cu nori, dupa aceea un layer masca, inverseaza (dupa nu vei vedea nimica) si foloseste un brush cu culorile la foregorund alb si background negru pentru a crea o forma draguta.

Am folosite cateva brush-uri (in imagine) pe care le-am creat chiar eu folosind texturi dupa  www.cgtextures.com. Dar forma simpla nu este de ajuns, va trebui sa setezi setarile functielor brush-urilor – F5.

Daca doresti sa creezi un brush, va trebui sa gasesti o forma, creaza o panza cu dimensiunile de 1200x latime si inaltime . Si dupa aceea fa-o negru si alb. Corecteaza contrastul daca doresti si creaza o selectie in jurul formei. Dupa dute la Edit >Define brush preset. Gata. Acuma ai un bruhs nou. Click pe F5 si gaseste-l, dupa aceea poti schimba orice doresti, forma, spatiul, etc.

Dupa adauga imagini cu “gecko”, paleta si nori, pe care le-am decupar cu Channels.  Schimba la dimensiunea corespunzatoare si adauga  color balance ctrl+b si curves ctrl+m.

Ambele unelte sunt foarte puternice. Ar trebui sa te joci cu ele si sa vezi cum schimb imaginea sau un simplu obiect.

Decuparea cu Channels este foarte rapida. De exemplu, ai o imagine cu nori si un fundal albastru. Dute la Channels si gaseste canalul cel mai contrastat si duplica-l. Foloseste levels ctrl+l sau curves ctrl+m pentru al contrasta mai mult. Va trebui sa-l faci negru si alb. Zonele albe vor fii decupate. Tine apasat Ctrl si apasa clic peChannles. Ai facut o selectie, Ctrl + C, dute la layer si Ctrl+V. Gata.

Urmatorul pas este sa adaugam iarba, este un mod similar ca si cel am norului din primul pas, adauga o masca, inverseaza si picteaza toate zonele, folosind brushuri.

Un alt lucru in acest poroiect este imginea cu un cal. Am vrut sa adaut un pic de dinamism, asa ca am decupat un stoc, duplica layerul folosind transformarea denaturata, Ctrl+T, seteaza umbra si dupa aceea stergerea din varfului un pic.

Dupa aceea adauga cateva detali, vulturul, bruhs-uri si texturi. Depinzand de opacitatea si optiunilor de amestecare, putem crea diferite efecte. Ar trebui sa practici si tu un pic. In crearea a diferite forme din texturi, te va ajuta liquefy ctrl+shift+x sau puppet warp din CS5.

Dupa aceea adauga fotografi cu brushuri si cateva “strokes” la brush pentru a avea ceva urme, textura si optiuni de amestecare. Eu am folosit modul Screen la opacitate pentru a adauga cateva efecte de lumina sub vultur.

Ultimul pas  a fost sa adaug cateva tuburi de pictura si  pete. Am gasit cateva imagini importante pe istockphoto.com.

De sigur pe parcursul intregului timp, trebuie sa-ti reamintesti despre  anumite elemente de potrivire folosind tehnici de care am vorbit mai sus, cum ar fii color balance, curves si hue / saturation.

Sfat: Retine, detalile sunt foarte importante, adauga cateva obiecte noi in munca ta,  potriveste-le, juacate cu layerele de ajustare si creaza cateva brush-uri unice.

Imaginea finala este numita “Picturi vii” si a fost creata pentru slashTHREE Art Pack, # 10 – ‘World Exhibition II’.

Multumesc foarte mult.

Tradus din engleza in romana de catre AnDr3yy

sursa: http://startut.info/

IgameD
Administrator
Administrator

Puncte: 2001027
Data de inscriere: 17/08/2010
Localizare: Bucuresti

http://www.igamed.net

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus