[Tutorial]Creaza o litera cu un efect sticlos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

[Tutorial]Creaza o litera cu un efect sticlos

Mesaj Scris de IgameD la data de Vin 4 Feb - 20:01:16

In acest tutorial, vom folosi cateva super efecte de layer si un pic de magie pentru a face literele sa arat trasparente si uimitoare. Deoarece aici se foloseste foarte mult stilul de layer, va trebui sa descarci proba PSD din linkul din josul pagini.

Imagine finala

Pasul 1:

LAYER-UL BACKGROUND

Pentru a incepe acest tutorial, prima data ne vom dat insine un background format dint-un gradient dragut. Cele mai multe gradiente sunt de 2 culori, in photoshop poti sa creezi mai multe gradiente complexe prin apasarea icoanei Gradient din varful stang. Va aparea un paniu care ca arata gradientul si tu poti adauga mai multe culori. In acest caz, am folosit 3 culori pentru a face o schimbare gradata de la verde spre un albastru.

Gradientele multicolore pot crea un background uimitor. Am folosit gradientul Radial si l-am centrat jos in dreapta.

Acestea sunt culorile pe care le-am folosit:

Culoare 1 – #2e5b15

Culoare2 – #103533

Culoare3 – #090e13

Pasul 2:

Acuma vom adauga o litera. Eu am folosit litera Q deoarece este favorita mea, in special in acest stil serifed. Acesta front este Adobe Caslon Pro pe care l-am suspectat ca apare cu instalarea Photoshop-ului, cine tie, am prea multe fonturi pentru ami aduce aminte ! Dai literei tale o culoare draguta albastra-verde. Eu am folosit #41a993.

Pasul 3:

Dupa aceea, practic a trecut prin toate tipurile diferite de stil de layer si am experimentat cu ele. Poti produce o combinatie reala cu un pic de incercare. Lucrurile principale pe care le-am facut sunt aici:

• Scade Fill Opacity la 20%. Fill Opacity face layerul trasparent fara a face layerul trsparent. Retineti ca aceasta este diferită de opacitate cu care joar faci totul sa vezi prin.

• Un altlucru pe care l-am facut  a fost sa incerc sa schimb unghiul, foloseste diferite moduri de amestecare si construieste layerul chiar tu.

In orice caz, poti vedea toate setarile exacte  daca descarci proba PSD din linkul din josul pagini. Poti apasa dupa aceea clic dreapta si sa alegi Copy Layer Styles daca doresti sa-l inserezi in documentul tau.

Pasul 4:

Si aici este rezultatul stilului meu de layer. Este un stil cu un aspect uimitor.

Retineti ca am făcut-o sa arate ca lumina provine de la baza. Aceasta coincide cu directia gradientului meu si da un aspect convingator. Am folosit de asemenea un set de lumini palide care vin din alte parti. Aceste neclaritati combinate arata ca si cum sticla reflecta o lumina.

Pasul 5:

Acuma tine apasat Ctrl si apasa clic pe layerul Q pentru a select forma si adauga un gradient alb spre trasparent care vine de la baza intr-un nou layer.

Poti color gradientul daca apesi pe Gradient Tool din stanga sus si tinand-ul in jos pentru a vedea intregul set de gradiente (cum am facut mai devreme in acest tutorial). Al doilea este de culoare de-a lungul a transparentei. Este un gradient util. Foarte bun pentru un efect de sticla / plastic in particular.

Acuma ascunde spatele shcimband Blend Mode pe Overlay.

Pasul 6:

Din nou tine apasat Ctrl si selecteaza layerul Q. Intr-un nou layer, din nou, adauga un gradient Radial alb spre trasparent, dar de aceasta data sa vina de sus.

Ascunde acest layer prin setarea opacitati la 40%.

Pasul 7:

Acuma in acelas layer ca si in pasul trecut, traseaza un oval cu Selection Tool si tine apasat Ctrl+Shift+I pentru a selecta inversiunea. Dupa aceea apasa delete si sterge un pic din gradient pe care tocmai l-am desenat.

Practic aceasta face ca alb-ul sa se opreasca brusc si ne da o senzatie sticloasa. Incearca sa decupezi in feluri diferite pentru a vedea efecte diferite pe care le poti crea.

Pasul 8:

Acuma stralucirea sticlei, asa ca hai sa adaugam catvea lumini pentru a face sa arate foarte stralucitor. Poti face acest lucru prin alegerea uneltei Custom Shape Tool (U) si dupa in stanga sus, apasa clic pe Polygon si dupa pe sageata care arata in jos pentru a avea aceleasi optiuni. Selecteaza Star si asigura-te ca indent este setat la 99% pentru a crea 5 stele mici si ascutite.

Acuma intr-un nou layer cu culoarea foreground-ului alba, adauga cateva stele luminoase. Este bine sa le pozitionezi in cele mai luminose puncte a literei Q pentru a o face sa arate ca si cum ar sclipi din cauza acelor lumini.

Pasul 9:

Si acolo ai produsului finit: un stil sticlos pentru litere.

Descarca proba PSD

Tradus din engleza in romana de catre AnDr3yy

IgameD
Administrator
Administrator

Puncte: 2001027
Data de inscriere: 17/08/2010
Localizare: Bucuresti

http://www.igamed.net

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare