[Tutorial]Creaza o fotografie folosind compunerea tehnicilor din Photoshop si Illustrator
:: Diverse :: :: Tutoriale :: Tutoriale Photoshop
[Tutorial]Creaza o fotografie folosind compunerea tehnicilor din Photoshop si Illustrator
Vrei sa imbini un numar de imagini perfect intr-un design ? In acest tutorial, Kevin Roodhorst ilustreaza cum sa creezi un grafic inspirat din Africa compilar dintr-un numar de elemente fotografice. Vei vedea cum sa adaugi mai multe texturi si efecte, incluzand efecte de lumini, folosind Photoshop si Illustrator.
Imagine finala
Pasul 1
In Photoshop, incepe cu un fundal inchis care are niste texturi grungy. Descarca imaginea care doresti – eu am ales un elefant (bit.ly/9SZhD1), o broasca (bit.ly/9YoxOa), bongo (bit.ly/a0dLB4) si un trigru (bit.ly/cLyWHT). De asemenea vei avea nevoie de un model. Insereaza-le in imagine si “desaturate” folosind Image > Adjustments > Desaturate.
Pasul 2
Acuma adauga o imagine de fundal. Aici, am vrut ca parul modelului sa se combine cu formele in fundal, asa ca in spatele obiectelor am adaugat un design 3D pe care l-am facut folosind un cinema 4D.
Pasul 3
Incepe sa adaigi mai multe detali. Creaza mai multe forte in Photoshop, cum ar fii cercurile si linile si copiaza-le dupa aceea in proiect. Scopul este sa folosesti acele elemente pentru a concentra atentia pe obiecte.
Pasul 4
Incearca sa adaugi cateva particule mici in spatele fiecarui obiect, pentru a crea o uniune. Aici am folosit 2 tipuri diferite de particule. Una cu Lasso tool (L) in Photoshop, in care apuci Lasso tool si selectezi particule mici, le copiezi si le inserezi oriunde. Cealalta varianta este sa creezi particule in Cinema 4D folosind efectul Explosion FX.
Pasul 5
Creaza cateva efecte de luminia pentru a adauga in proiect. Dute la Layer > Layer Style > Blending Options si seteaza fiecare efect de lumina pe Screen, care ar trebui sa aibe un efect dragut in culori. Creaza alte forme 3D in Illustrator si pozitioneaza-le in imagine – combinatia componentelor din Photoshop si Illustrator ar trebui sa formeze o balanta buna de variatie in lucrare.
Pasul 6
Adauga mai multa vibratie designului tau adaugand mai multe layere colorate in top – Eu am folosind patru: rosu, verde, maro si portocaliu. Pentru fiecare layer de culoare, experimenteaza opacitati diferite si moduri de amestecare (Blend Mode). In acest design eu am optat pentru o nuanta maronie pentru a se potrivi cat mai bine cu temele africane.
Pasul 7
Pentru a evidentia efectele de lumina mai mult, creste contrastul in unele parti. Dupa adauga nori ducandu-te la Filter > Render > Clouds. Seteaza Blend Mode al acestui layer pe Overlay, din nou dute la Layer > Layer Style > Blending Options. In jurul designului poti adauga orice fel de particule mici si efecte de stele.
Pasul 8
Foloseste Sharpen tool (Filter > Sharpen > Sharpen) pentru a clarifica designul in zone specifice, cum ar fii ochii modelului, elefantul si tigrul. Dupa aceea verifica daca poti face mai multe folosind stralucire, contrast si optiuni de colorare, gasite in Image > Adjustments. In acest caz am scazut culoarea folosind Vibrance.
Tradus din engleza in romana de catre AnDr3yy
sursa: http://startut.info/

Subiecte similare» Adobe Illustrator CS5 15.0
» Definitii Photoshop
» Creatii PhotoShop
» Adobe Photoshop -> Evidentiere obiect
:: Diverse :: :: Tutoriale :: Tutoriale Photoshop