[Tutorial]Cum să creezi un card de întâmpinare pentru anul nou în Photoshop CS5
:: Diverse :: :: Tutoriale :: Tutoriale Photoshop
[Tutorial]Cum să creezi un card de întâmpinare pentru anul nou în Photoshop CS5
Vom crea o iconiţă reală cu un brad de crăciun. Am zis “reală”, deoarece vei vedea că majoritatea iconiiţelor cu brad de crăciun arată foarte simbolice, fără detalii despre acuriile de la ramuri şi asta este inteligibil, deoarece primul lucru care îţi vine în minte este “” Dumnezeule, am să desenez fiecare ac şi ramură, plictisitor !”. Dar este chiar mult mai simplu.
Imaginea finală
Pasul 1 – Ramuriile
Începe prin crearea unui document. Prima ramură arată ca şi aceasta. Am folosit un brush mic (3 px) cu culoarea #808250.
Pentru acuri foloseşte culoarea #7f9451. Va fii mai rapid dacă vei avea o tabelă, dacă nu, vezi pasul 2.
Adaugă mai multe acurii cu o culoare mai deschisă, #aabc8a.
Pasul 2
Dacă nu ai tabelă, poţi să foloseşti un brush de bază din Photoshop numit ‘Dune Grass‘, doar modifică forma brush-ului.
Roteşte unghi-ul potrivit părţii în care vrei să desenezi brush-ul. Fii atent. Foloseşte mai mult spaţiu, altfel vor fii ramuri cu blană, nu ramuri cu acuri.
Deci, prima ramură este gata, dar vom face mai multe. Vei avea nevoie de cel puţin 4 varinaţii de ramuri (rotaţia, forma, dimensiunea) în layere separate.
Pasul 3
Crează un nou document cu dimensiunea iconiţei pe care o vrei, eu am folosit 256 x 256 px. Începe să creezi fund-ul brad-ului de crăciun cu ramuriile pe care le-am creat. Duplică, roteşte şi redimensionează pentru ca ele să fie diferite. Fă cam 10+12 ramuri.
Vom crea umbre interioare (inner shadow) mici , ca să nu arate plate. Aplică acest stil pentru toate ramuriile.
Pasul 4
Îmbină ramuriile într-un layer şi duplică-l.
Roteşte-l pe orizontală.
Şi mută noul layer un pic mai sus decât ramuriile existente, ca să arate ca şi un brush solid.
Duplică din nou şi fă fundal-ul ramuriilor folosind Transform-> Distort.
Duplică din nou şi fă nivelul de sus.
Suntem în mijloc-ul brad-ului de crăciun, aşa că următoarele niveluri au nevoie de cele mai multe ramuri. Foloseşte aproximativ jumătate la fel de mult.
Ultimul nivel a ramuriilor va avea nevoie de nişte muncă. Pentru un rezultat mai bun, pune împreună acest nivel folosind singurele ramuri cu care am început. Ţine minte să le poziţionezi aproape.
Nu-mi place acest spaţiu gol de jos, aşa că l-am umplut cu o copie mică a ramuriilor din nivelul de jos.
Bradul arată destul de pletos, aşa că îi vom da o tunsoare cu Eraser tool.
Pasul 5
Acum partea mai grea este gata, putem să începem să decorăm bradul de crăciun şi să-i dăm un aspect 3D. Eu vreau să fac globuri diferite în culori. Dacă vrei o singură culoarea pentru bradul de crăciun, crează o singură formă rotundă colorată între layerele cu ramuri.
Dă-i un aspect 3D folosind stilul de layer:
Acesta este rezultatul efectului 3D:
Pasul 6
Bradul de crăciun arată destul de plat, aşa că îi vom crea umbre cu un brush moale şi mare într-un nou layer între layerele cu ramuri. Blend Mode la toate layerele cu umbre trebuie să fie setat pe Multiply şi opacitatea să nu fie la 100%.
Crează un layer nou şi crează câteva pete albe cu un brush de 9-13 px. Fă acest lucru pentru a adăuga mai mult contrast. Am creat deja părţiile întunecate, acuma este timpul pentru cele deschise.
Setează Blend Mode pe Overlay pentru acest layer şi opacitatea la aproximativ 48%. Şi ar trebui să obţii ceva de genu:
Acuma poţi să crezi o stea sau orice decoraţii pentru bradul de crăciun. Mai jos este un tutorial rapid pentru stea:
Pasul 7 – Adaugă o umbră mică
Crează un layer nou şi mută-l în spatele brad-ului. Desenază un pic cu brush mare şi negru, redimensionează umbra pentru a se potrivi şi mut-o în spatele bradului de crăciun.
Acuma vom crea mai mult contrast.
Ta-daa!!
După ce l-ai salvat pentru web, poţi să deschizi PNG-ul şi să adaugi nişte claritate pentru a arâta mai detaliat.
Acest tutorial a fost scris de către Artdesigner.lv după IconFinder. Te rog vizitează Artdesigner.lv pentru mai multe informaţii sau caută iconiţe de crăciun pe IconFinder.
Tradus din engleză în română de către AnDr3yy

Subiecte similare» Curs psihologie anul I
» Cum creezi o harta de cs
» Cum sa creezi un virus in notepad!
» Card Q-ZonERP
:: Diverse :: :: Tutoriale :: Tutoriale Photoshop