Crează un efect superb folosind brush-uri de acuarelă
:: Diverse :: :: Tutoriale :: Tutoriale Photoshop
Crează un efect superb folosind brush-uri de acuarelă
În acest tutorial vei învăţa cum să aplici un efect superb de acuarelă pe orice imagine. Deci în acest tutorial vom folosi Photoshop, câteva brush-uri după Brusheezy şi câteva stocuri.
Imaginea finală

Pasul 1
Deschide Photoshop-ul şi crează un document nou, eu am folosit 1920 x 1200 pixeli.

Pasul 2
Adaugă un layer nou şi umple-l cu negru. Acuma asigură-te că ai negru şi alb ca şi culori la foreground şi background. După du-te la Filter>Texture>Texturizer. Foloseşte Canvas pentru Texture, 75% pentru Scaling, 3 pentru Relief şi pentru Light alege Top Right.

Pasul 3
Hai să adăugăm o textură. Poţi să alegi orice imagine doreşti tu, de exemplu ai putea folosi o textură de hârtie. Eu am folosit o imaginae după Shutterstock care o poţi cumpăra de aici.
Poziţionează imaginea în document. După aceea schimbă opacitatea la 75%.

Pasul 4
Acuma hai să adăugăm o imagine în document. Eu am folosit o imagine cu un tip care umblă printr-un câmp care am luat-o după Shutterstock, o poţi găsi aici. Imaginea va trebui să fie poziţionată sub layer-ul cu textură. După aceea du-te la Layer>Group Layer. Layer-ul cu imaginea va fi în interior-ul folder-ului în paleta Layers. Selectează folder-ul şi du-te la Layer>Layer Mask>Hide all.

Pasul 5
Această imagine este ascunsă din cauza măşti. Acuma hai să folosim nişte brush-uri în formă de acuarele. Cel care l-am folosit este după Brusheezy şi îl poţi descărca de aici. Selectează un brush şi după aceea, cu alb, pictează în layer-ul mască al grup-ului. Vei notifica că imaginea va începe să apară.

Pasul 6
Alege un alt brush şi pictează din nou.

Pasul 7
Continuă să pictezi până când vei putea să vezi imaginea fără să pierzi stropi de brush.

Pasul 8
Acuma adaugă un alt layer, de această dată sub layer-ul care conţine imaginea. După aceea foloseşte din nou brush-uri în formă de acuarelă pentru a picta peste layer folosind culori de genu: roz, albastru şi galben. Foloseşte imaginea de mai jos ca şi referinţă.

Pasul 9
Hai să ajustăm culoarea imagini. Selectează imaginea şi du-te la Image>Adjustment>Photo Filter. Selectează Warning Filter (85) şi 55% pentru Density. De asemenea, selectează obţiunea Preserve Luminosity.

Pasul 10
Selectează imaginea şi du-te la Filter>Artistic>Dry Brush. Foloseste 0 pentru Brush Size, 9 pentru Brush Detail şi 1 pentru Texture.

Concluzie
Doar poziţionează-ţi logo-ul şi uite că ai obţinut un super efect, foarte uşor de obţinut. Acest efect poate fi folosit pentru părţile de sus ale website-urilor pentru a crea design minunat, şi de asemenea, şi pentru crearea posterelor. De asemenea poţi să reduci opacitatea texturi. Eu am redus-o la 50%, în acest fel, atenţia va fi atrasă către efectul de acuarelă.

Versiunea 2
Poţi să încerci diferite imagini, la fel ca şi cea de jos.

Tradus din engleză în română de către AnDr3yy
Sursă: http://abduzeedo.com/super-cool-watercolor-effect-10-steps-photoshop
sursa:startut.info
Subiecte similare» Crează un efect superb folosind brush-uri de acuarelă
» [Tutorial]Crează un fulger folosind Difference Clouds
» [Tutorial]Crează un text efect de foc şi de aur
» [Tutorial]Crează un efect de text cu o entitate străină
:: Diverse :: :: Tutoriale :: Tutoriale Photoshop