Dark Sector
:: Jocuri :: :: Games Consola
Pagina 1 din 1 • Impartiti •
31082010
Dark Sector

PS3, X-Box
Intel Processor - Core 2 Duo E6600 2.4GHz
AMD Processor - Athlon 64 X2 Dual Core 4000+
Nvidia Graphics Card- GeForce 8800 GTS
ATI Graphics Card - Radeon HD 2900 Pro
RAM Memory - 2 GB
Hard Disk Space - 6.5 GB
Direct X - 9
Muama de cand n-am mai facut o prezentare de joc pe calculator. Asta in primul si-n primul rand pentru ca de ceva vreme nu m-a mai captivat un joc asa cum a facut-o acesta iar despre BurnOut: Paradise City n-am scris nimic pentru ca m-a suparat faptul ca ai mei codeci au plecat la plimbare si eu n-am reusit sa fac un music video pe seama jocului desi jocul merita toate laudele cu varf si indesat.
Asa, ca sa revin la Dark Sector. Jocul este produs de Digital Extremes, companie canadiana care este adanc sadita in sufletul oricarui gamer – inrait sau nu – pentru c-a scos la lumina seria de jocuri U.T. si mult laudatul, mult apreciatul dar totusi mult criticatul BioShock. Mai mult, ei stau in stransa legatura cu Epic Games a caror engine (engine – program in care faci un joc) grafic a stat la baza mai sus numitelor precum si a altelor precum Gears of War (cel mai premiat action din 2006 – 2007) precum si a mea iubire vesnica (deoarece se incadreaza in seria R.P.G.urilor-clone dupa SW: KotOR) Mass Effect (unul dintre cele mai premiate R.P.G.uri ale 2007-2008… apare 2… YEY!!!).
Asa… si eu tot incerc sa revin la Dark Sector. Jocul este un third person shooter (gameplay) de natura S.F. horror (ca poveste si regie). Din primele secunde intram in spatele pielii lu’ Hayden Tenno, un agent special C.I.A. cu o problema grava – nu poate simti durerea fizica – ce este trimis intr-o zona afectata din U.R.S.S. cu o boala foarte ciudata. Este infectat si, in ciuda faptului ca cei infectati innebunesc datorita durerii cauzata de boala, el, pentru ca nu simte nimic, isi pastreaza facultatile mintale dar bratul i se face de fier si-n mana-i apare, ca prin minune, un fel de bumerang cu 3 lame numit glave.
Si asa incepi tu, un puradel plictisit inaintea calculatorului, sa tai in stanga si-n dreapta, sa impusti la ei si sa spinteci picioare si capete (daca ai noroc si tinta) si sa vezi puhoaie-puhoaie de sange curgand peste tot in jurul tau caci tu esti ingerul mortii si al vietii. Fooooarte interesant. Sincer. Pe mine m-a captivat datorita atmosferei horror (nu se compara cu A.v.P. 2 dar totusi) cu level arhitecture superbe si cu muzica ce-ti infige lent un cutit rece de spaima in inima lasand fiori de nesiguranta in tot trupul.
Gameplay… za big gameplay fara de care nimic nu este posibil si din cauza caruia multe capodopere s-au pierdut in maretia necunoscutului mediocru. La capitolul asta vroiam sa ajung si restul am scris de dragul unei prezentari cat mai clare (desi nu exhaustive). Dark Sector are la baza gameplay.ul Gears of War: 4 butoane pentru miscat, 2 butoane la mouse pentru tintit si tras, 2 butoane pentru a sari peste anumite lucruri si a te ascunde in fata anumitor lucruri. In schimb nu poti sa scari nu poti sa fugi nu poti sa mergi ca piticul. NIMIC! (e deranjant de-a dreptul). Bara de viata nu mai ai asa ca nici med.pack.uri, gloante ai, pistoale ai… numa’ sa impusti hipioti i stanga si-n dreapta ca bezmeticul, intr-un level arhitecture superb plin de baieti rai care grohaie ca porcii.
Dark Sector, pe langa mai sus numitele 8 butoane (ma rog, sunt vreo 10 ca mai e si butonul de reincarcat si ala de aruncat grenade) mai are (surprinzator) inca vreo 2-3. Unul pentru aruncat glave.ul in inamici (strigand “Ba pe-a ma-tiiii!!!!”), unul pentru ce porti cu tine (“mare” rau… n-am ce zice) si inca unul pentru super puteri (gen scuturi aparatoare care tin 10 secunde si s-au dus… adica sunt bune exact la nimic si se inchid cand ai mai mare nevoie de ele).
Acum sunt carcotas. Dark Sector are parte de gameplay.ul simplificat, laudat, apreciat si premiat al lui Gears of War cu un edge numai ca sa ai inca un buton – bataie de cap – ca pana la urma tot impusti tot ce misca pana nu mai misca, asa ca e absolut perfect pentru acest gen de third person shooter (desi eu imi prefer 3P.S.urile cu personajele care ar putea sa dea un slam dunck si stiu sa mearga taras-grabis dupa monezi pe podea.
Deci… Dark Sector este un joc bun. Este un joc bun pentru ca pe mine m-a captivat si eu nu mai am infantilitatea sau inocenta vremurilor in care jucam cu sufletul la gura tot ce prindeam. De altfel, foarte greu si foarte rar mai reuseste sa ma captiveze un joc cum a facut-o Dark Sector. Combinatia (de nota 10) dintre glave si pistol este bine-venita si te tine “acolo” si “atunci”. Trecerea de la scenele horror la cele pur action sunt bine facute iar bosii de nivel sunt destul de dificili incat sa te sperie si totusi destul de usori incat sa nu te plictiseasca (si asta-mi aduce aminte de Legacy of Kain: Defiance in care am stat 3 zile la joc si 3 la boss.ul din finalul jocului). Muzica se sincronizeaza perfect cu toate momentele jocului iar regia este aproape perfecta (cu unele scapari acceptabile).
Deci… daca-ti plac action.urile cu putina frica presarata-n vene eu ti-l recomand cu toata caldura glave.ului trecut prin focurile iadului. Merita.
autor de pe tezeu
trailer:
sursa:stand-pc
Ultima editare efectuata de catre VP-GAMES in Mier 4 Mai - 20:14:27, editata de 2 ori

Subiecte similare» Dark Sector
» Transformers: Dark of the Moon
» Dark Souls – Screenshots & Concept Art
» Risen 2: Dark Waters
» Transformers: Dark of the Moon
» Dark Souls – Screenshots & Concept Art
» Risen 2: Dark Waters
Dark Sector :: Comentarii
cristiann a scris:Nu stiu jocul,mi se pare ca e misto ...
da...e tare. dar ai grija. joaca'l ziua:))
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum