Studiu de caz: Tânăr/Bătrân de către Cassio Braga

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Studiu de caz: Tânăr/Bătrân de către Cassio Braga

Mesaj Scris de IgameD la data de Vin 18 Mar - 17:52:49

Această imagine am s-o prezint în acest studiu de caz, am creat-o în primul meu duel şi subiectul a fost apa. Îmi place foarte mult rezultatul deoarece în afară de efectul vizual, a foat o simplă idee care ne-a făcut speciali şi ne-a făcut să ne gândim la viaţă şi îmbătrânire.

Pentru toată compoziţia am folosit 6 imagini diferite după cum poţi vedea în studiul de caz care va urma.

Pasul 1

Prima imagine selectată a fost o fotografie a unei fetiţe pe care am făcut-o anu trecut la sfârşitul unei şedinţe în studioul unde lucrez, StudioMe. Am ales această imagine deoarece chiar îmi place expesia feţei, fetiţa are 7 ani, dar era foarte confortabilă în faţa camerei.

Chiar după aceea am poziţionat această fotografie în compoziţia mea, am selectat o fotografie a unei femei mai învârstă pe care am făcut-o tot într-o şedinţă în StudioMe.

Old to Young Case Study in Photoshop by Cassio Braga

Pasul 2

Incredibil că cele două imagini se potrivesc destul de bine, una am pus-o peste cealaltă, aşa că doar ce a mai trebuit să fac a fost să creez o tranziţie bună între cele două feţe mai jos decât linia nasului. Această tranziţie a fost făcută foarte simplu punând imagine fetei într-un layer mai jos decât layer-ul cu femeia mai învârstă căruia i-am adăugat un layer mască pentru a ascunde layer-ul. După cu un brush foarte moale am început să fac unele zone vizibile, dar foarte moale şi natural.

În ordine pentru a face tranziţia foarte realistică am făcut câteva ajustări folosind filtrul Liquify pentru a muta nasul un pic mai jos la faţa fetei.

După aceea am făcut o ajustare a culori pentru a face nuanţa pieli ale ambelor feţe să se potrivească. Am folosit layere de ajustare cum ar fii Curves şi Vibrance.

Pasul 3

În următorul pas am început să creez starea de spirit a compoziţiei, ca şi cum aş vrea să percep ideea din spatele compoziţiei. Pentru a face acest lucru am creat o selecţie pentru a separa partea de sus de partea de jos. Pentru partea de sus am creat un efect vignette pentru a concentra atenţia asupra feţei, ca şi punctul focal. Pentru partea de jos, am făcut câteva ajustări pentru a mă asigura că fetiţa arată chiar cum ar fi sub apă.

Pasul 4

Pentru a face scena cât mai reală, în special partea cu apă, a fost necesar să adaug puţin un efect de lumină. În această parte a procesului am căutat o imagine pentru a crea efectul caustic.

Pentru a adăuga adâncime, am estompat efectul caustic şi de asemenea am mai adăugat nişte bule de aer estompate. Totuşi am crezut că imaginea avea nevoie de mai multă adâncime aşa că am adăugat un layer şi am aplicat nişte nori şi după aceea am folosit Gaugassian Blur pentru a al face foarte estompat, îndeajuns încât să dea ideea că fundalul nu este gol.

Acum pentru partea subacvatică am creat un fel de lumină inversată. Pentru a face asta am folosit Curves Adjustment Layer în care am modificat toate canalele pentru a mări luminozitatea imaginii. De asemenea am inversat masca pentru a ascunde această ajustare şi după aceea cu un brush foarte moale am început să fac layer-ul vizibil, în acest fel tranziţia fiind mai nivelată.

Pasul 5

Bulele din apă au făcut diferenţa în termeni de realism. Această parte mi-a luat mai mult timp deoarece a trebuit să fac nişte testări. Pentru a face efectul cât mai realist, bulele au trebuit să reflecte restul imaginii, dar puţin mai închis. Totuşi, nu mi-a plăcut rezulatul niciunei imagini pe care am testat-o, doar după ceva timp am găsit imaginea pe care am căutat-o, cu nişte bule de aer subtile. Chiar dacă imaginea poate nu a fost prea coerentă în termeni fotografici sau din punct de vedere compoziţional, în opinia mea a fost unul dintre cele mai bune efecte.  Acele bule chiar dau ideea că ele fac diferenţa în procesul de schimbare a femeii bătrâne în fetiţă.

Tehnic vorbind, layer-ele cu bule au fost un layer cu un fundal foarte deschis cu bule, aşa că doar am inversat şi am schimbat Blend Mode pe Screen. În caz că nu stiti, modul Screen ascunde toţi pixelii negri ai layer-ului.

Totuşi în acest pas am selectat layer-ul cu lentilele femeii bătrâne şi am aplicat un gradient albăstrui ca şi cum lentilele ar reflecta apa. Layer-ul gradient a fost creat în partea de sus a layer-ului cu femeia bătrăna şi după aceea am schimbat Blend Mode pe Soft Light.

Pasul 6

Acum procesul este aproape gata, se mai fac doar câteva ajustări fine. Am adăugat câteva puncte albe la suprafaţa apei, am schimbat culoarea ochilor femeii bătrâne într-o culoare cu un ton mai albăstrui şi după aceea am aplicat Smart Sharpen doar în partea de sus, în acest fel cele două părţi se îmbină puţin mai bine. Ultimul lucru pe care l-am făcut aici a fost să aplic Photo Filter Adjustment Layer cu albastru de 10% Transparency în partea de sus al celorlalte layer-uri. În acest fel toate layer-ele se vor îmbina mai bine.

Pasul 7

Tot procesul de creare a acestei imagini mi-a luat cam 10 ore, totuşi o bună parte din acest timp mi-a luat pentru a testa diferite imagini încercând să le găsesc pe cele mai bune.

Sper că v-a plăcut acest studiu de caz şi că o să vă ajute.

Tradus din engleză în română de către AnDr3yy şi Celălalt

Sursă: startut.info

IgameD
Administrator
Administrator

Puncte: 2001027
Data de inscriere: 17/08/2010
Localizare: Bucuresti

http://www.igamed.net

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus